E-learning via de Participatiefonds Academie

17 juni 2019

Sinds mei is de Participatiefonds Academie live. Dit is een online leeromgeving met meer dan 100 e-learnings voor onderwijsondersteunend personeel, leerkrachten en schoolleiders. Het aanbod is zeer divers en varieert van een cursus Excel, didactische vaardigheden tot hoe ga je om met een leerling met autisme of dyslexie. De e-learnings kunnen worden afgerond met een certificaat, dat meegeteld mag worden voor de punten bij het lerarenportfolio en schoolleidersregister.

Jaarabonnement

Iedere werkzoekende met een uitkering die bij het Participatiefonds is aangemeld en aangeeft terug het onderwijs in te willen krijgt een jaarabonnement. Daarmee kan een werkzoekende zich verder ontwikkelen en de kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Dit jaarabonnement blijft ook doorlopen als men in de tussentijd een baan vindt. Zo kan de werknemer gebruik blijven maken van de academie als naslagwerk. Bovendien is het een mooi instrument om te gebruiken als ondersteuning als men bepaalde problematieken of methodieken op school tegenkomt.  

E-learnings speciaal voor onderwijspersoneel

Enkele voorbeelden van e-learnings zijn:

  • Preventieve logopedie
  • Directe instructie voor kleuters
  • AD(H)D in de klas
  • Feedback geven op leer- en ontwikkelprocessen
  • Privacy en AVG
  • Implementeren van de meldcode 2019

De e-learnings worden regelmatig ge-update.

Werkzoekenden kunnen gebruik maken van het volledige aanbod. Voor de casemanagers van het Participatiefonds is er een dashboard waar zij in kunnen zien wie er een cursus is gestart, welke cursus dit is en of deze met succes is afgerond.

Abonnement voor e-learnings aanvragen

Zit je in een uitkeringssituatie en wil je graag weer aan de slag in het onderwijs? Dan is de Participatiefonds Academie wellicht wat voor jou! Stuur je gegevens naar casemanagement@vfpf.org en wij maken een abonnement aan. Je krijgt dan de inloggegevens en het cursusaanbod toegestuurd.

bron: nieuwsbrief Participatiefonds


< overzicht nieuws