Gezamenlijk werven

14 oktober 2020

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om de pool op sterkte, dus richting de 6% gevuld te krijgen. Dat is belangrijk om een goed, gemêleerd voorportaal voor onze besturen te creëren.
We zien dat vooral starters, herintreders, verhuizers en mensen die in de regio wonen, maar tot nu toe daarbuiten werkte, vooral solliciteren.
Daarnaast blijft de pool een mooi mobiliteitsinstrument voor zittende leerkrachten uit jullie scholen,  die voor een periode van een aantal jaar,  op onderzoek uit willen gaan naar andere werkomgevingen.
Vooral daar waar bij besturen veel ruimte was heeft PON samen met de besturen plannen gemaakt om gezamenlijk te werven.  Dit heeft geresulteerd in aanname van mensen in de regio de Liemers en Dieren.
In sommige regio’s waren er meerdere besturen dicht bij elkaar met ruimte in hun pool.  Deze besturen krijgen vaak dezelfde sollicitanten aan tafel. Daartoe hebben we in overleg besloten om gezamenlijk (twee besturen en PON) één vacature te zetten en heterogene gesprekscommissies te vormen. Zo zijn er heel wat mensen aangenomen in de regio’s Raalte (de Mare- Mijnplein)  en Deventer/ Apeldoorn (OPOD/DAM en Leerplein055).

Op dit moment staat er in deze laatste regio wederom een vacature open voor de pool, omdat we zien dat de vaste pool hier alweer flink ruimte heeft.
Mooi om op deze wijze ervaring op te doen met gezamenlijk werven. Iets wat we voor de toekomst graag breder willen uitrollen om zo effectief en efficiënt te kunnen werven met en voor onze besturen!
 


< overzicht nieuws