Eigen regie over je loopbaan

18 januari 2021

Hebben jullie ook van de term” AMPLITIE” gehoord? Een mooie term die werd uitgelegd door Tinka van Vuuren tijdens de bestuursbijeenkomst (d.d. 27-01-2021) van de RAP. Het staat niet in het woordenboek, maar de betekenis is: ‘Hoe kun je je richten op het versterken van vitaliteit, werkvermogen en employability bij alle mensen in je team?’ Dus ten alle tijden en niet alleen als iemand dreigt uit te vallen of uitgevallen is. 

Wij vinden de pool daar een prachtig instrument voor. Natuurlijk niet passend voor iedereen, maar wel de moeite waard om onder de aandacht te brengen in je team. De pool biedt namelijk mogelijkheden om op andere plekken te kijken, nieuwe collega’s te ontmoeten, andere concepten uit te proberen en zo te ontdekken welke vorm het beste bij je past, mobiel te zijn met behoud van contract, je loopbaan te onderzoeken, individuele scholing te volgen, als opstapplek te gebruiken als je starter bent of als afsluiting van je carrière via de Goudkrachtpool. Onze ervaring is dat de pool vaak verlichtend en vitaliserend werkt en dat werknemers die ervoor kozen, na 1, 2  of soms 3 jaar heel goed hebben ontdekt in welke richting zij verder willen.

Kortom: schroom niet de pool te noemen in je teamvergadering of tijdens gesprekken en nodig ons uit als je meer informatie nodig hebt. Wij komen, samen met onze collega’s van het Loopbaancentrum, graag langs in teamvergaderingen of georganiseerde bijeenkomsten. Nu nog online en na corona weer fysiek. Ook zijn wij altijd bereid individuele vragen te beantwoorden.


< overzicht nieuws