Heen en weer...

15 februari 2022

Heen en weer…

… zo gaat het met het virus! En dat merkt iedereen! Ook bij jullie thuis waarschijnlijk en natuurlijk vooral op het werk. Wat verlangen we allemaal naar een tijd waarin het virus niet meer zo bepalend is voor ons leven. Vorige week zat een kwart van de leerkrachten thuis. Dat merkten wij natuurlijk allemaal. Op de scholen met half lege klassen, geen leerkracht beschikbaar en dus ook geen vervanger.

Ook in onze pool moesten vele leerkrachten thuis blijven. En als je bedenkt dat 80% van onze poolers een lange vervanging doet, dan is het natuurlijk logisch dat we echt niemand meer over hebben.

Maar wat betekent het in deze tijd nou voor een pooler om, soms iedere dag, in een andere school en voor een andere groep te werken? Hoe voelt dat als je niet in een bubbel werkt? We kunnen jullie verzekeren dat dat best spannend is.

Soms wordt een pooler dan ook nog gevraagd om op 1 dag in verschillende groepen te werken. Besef dat dit echt niet prettig is. Wij hopen dat jullie er over nadenken en er begrip voor hebben als een pooler aangeeft zich hier niet veilig bij te voelen. Want poolers… die gaan ècht heen en weer!


< overzicht nieuws