Een kijkje achter de schermen

9 december 2022

Een kijkje achter de schermen:

matcher Jolanda vertelt hoe haar ochtend verloopt.

Jolanda: “Als ik het planningssysteem VABO open om 06:45 uur staan er een aantal verzoeken in. Net als ik wil beginnen meldt een invaller zich ziek, vervelend. Gelijk de school bellen in regio Doetinchem, helaas geen invalleerkrachten meer maar nog wel een onderwijsassistent. De directeur gaat wat schuiven dus de assistent is van harte welkom!

De telefoon gaat weer, excuses van een directeur regio Deventer, maar de invaller is eigenlijk niet nodig vandaag. In het systeem kunnen wij snel zien welke scholen geen invaller hebben gekregen dus gelijk directeuren in dezelfde regio gebeld. Invaller is van harte welkom op andere school, heel fijn!

Rond 8 uur belt er een invaller. Hij staat voor een dichte schooldeur en kan er niet in. Gelukkig hebben wij de mobiele nummers van de directeuren dus lijntje is snel gelegd en de invaller kan de school in.”

Tijd voor pauze, even een kopje thee. Na de eerste drukte gaat Jolanda aan de slag met het ‘gewone’ werk.

Jolanda: “De afwisseling - soms zelfs chaos in de ochtendspits - en dan toch overzicht houden en zoveel mogelijk directeuren en poolers tevreden stellen, dat maakt mijn werk lekker uitdagend!”

 


< overzicht nieuws