Vitaal Leiderschap met medewerking van VfPf

4 februari 2023

Vitaal Leiderschap met medewerking van VfPf

Duurzame Inzetbaarheid en vitaliteit zijn brede begrippen waar wellicht moeilijk de vinger op te leggen is. Het onderwerp komt steeds vaker ter sprake en dat is niet zo gek. Zeker niet in tijden waarbij het moeilijk is om iedere dag een (vitale) leraar voor de klas te hebben staan. We willen allemaal graag dat onze medewerkers het werk nu en in de toekomst fit en vitaal kunnen doen. Daarvoor is Vitaal Leiderschap nodig!

Met dat thema zijn we vanuit het Loopbaancentrum samen met het VfPf aan de slag gegaan, om in een tweetrapsaanpak allereerst de bestuurders/directeuren mee te nemen en later de P&O’ers.  

Tijdens de RAP bijeenkomst van 12 oktober 2022 hebben John Brokamp en Rene Jonge Poerink van het VfPf in een interactieve sessie de bestuurders/ directeuren meegenomen in het belang van Duurzame Inzetbaarheid en Vitaal Leiderschap. Daarbij ontstonden aan de hand van verschillende stellingen mooie discussies en inzichten. Onder meer werd de vraag gesteld wat vitaal leiderschap betekent voor de directeur/bestuurder als leidinggevende en als werknemer. Draagvlak is een belangrijke voorwaarde om het thema goed “body” te kunnen geven in organisaties.    

De tweede sessie die John Brokamp en René Jonge Poerink hebben begeleid was de P&O netwerkbijeenkomst van 25 januari 2023.

Hier is in verschillende groepjes nagedacht over wat er nodig is van de verschillende mensen/rollen in de organisatie met als resultaat dat “iedereen binnen de school vitaal leiderschap laat zien”. Met het opschrijven van wat er nodig is vanuit die verschillende rollen en daarbij te prioriteren, ontstond er een mooi plaatje van waaruit verschillende conclusies konden worden getrokken.

John en René hebben de bijeenkomst afgesloten met een overzicht van de dienstverlening die zij (meestal) gratis aanbieden en besturen kan helpen bij het verder vormgeven van Vitaal Leiderschap.   

De bijeenkomsten waren beide op een mooie wijze interactief. Wij vertrouwen erop hiermee een bijdrage te leveren aan het bewustzijn dat Duurzame Inzetbaarheid en Vitaal leiderschap belangrijke thema’s zijn, nu en in de toekomst.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de website van VfPf.

 


< overzicht nieuws