Scholing poolers

5 februari 2023

Scholing poolers (EDI/Teach)

Wisten jullie dat wij al enkele jaren i.s.m. Klasmastr van de Rolfgroep een eigen PONacademie hebben? Onze groep poolers is gemêleerd en hun scholingsvragen zijn daardoor heel divers. Ze krijgen de gelegenheid met hun eigen scholingsbudget iets te kiezen wat past bij hun persoonlijk of professionele ontwikkeling. Dat kan, passend bij de behoefte en mogelijkheden van de pooler, online of fysiek gevolgd worden.

Het is natuurlijk wel fijn dat de fysieke bijeenkomsten ook voldoende aanmeldingen hebben om te kunnen starten. In de gesprekken met onze poolers kwam naar voren dat er behoefte was aan een cursus EDI en aan de cursus Teach like a champion. Zo gezegd, zo gedaan! Omdat er voldoende animo was, zijn beide cursussen onlangs gestart bij ons op kantoor in Zutphen. Ook dat heeft meerwaarde: het ligt centraal in ons gebied en er is persoonlijk contact met een van de coördinatoren die aanwezig is.

Naast deze 2 cursussen staat de cursus “Hoe overleef ik… mijn invalklas” nog open. Ook die hopen we vol te krijgen. Verder kunnen de poolers ook gebruik maken van het “Altijd leren” pakket waarin een breed aanbod van online cursussen wordt aangeboden. Een pooler mag ook zijn budget besteden aan opleidingen die buiten de PON academie worden aangeboden, zolang het maar passend is. Hierover gaan pooler en coördinator samen in gesprek.

Voor volgend jaar willen we weer de uitvraag doen en het aanbod daarop afstemmen. Kortom.. werken aan eigen professionalisering en dat op maat. .. Wij noemen dat een win-win situatie.


< overzicht nieuws