VR Learning

5 april 2023

VR Learning; alternatief voor planbare vervanging

Soms staat er bij een school planbare vervanging open, bijvoorbeeld bij nascholing. Als PON geen invaller beschikbaar heeft, dan kan VR Learning een goed alternatief zijn.  

Wat is VR Learning?

VR Learning Lab organiseert Digi Dagen. Hier leren leerlingen digitale vaardigheden van de toekomst. Leerlingen ontwerpen bijvoorbeeld een escaperoom of programmeren puzzels. Of ze leren hoe ze slimme robots programmeren met de micro:bit. Er is lesmateriaal voor zo'n 12 volledige lesdagen voor groep 5 t/m 8. Hiermee voldoen ze aan vrijwel alle aanboddoelen  rond Digitale Geletterdheid uit de SLO-plannen. De techdocenten van het VR Learning Lab verzorgen onderwijs voor meer dan 100 basisscholen en komen naar de scholen toe.

De kosten zijn EUR 395,- per dag, vrijgesteld van BTW. De factuur ontvang je van VR learning Lab en dus niet van PON.

Een greep uit de reacties van  scholen die aangesloten zijn bij PON:

  • Vooraf kregen we een mail met voorbereidingen die nodig waren: digibord en laptops. Als je zelf geen laptops hebt, dan is er een alternatief. Je  moet dit van tevoren wel doorgeven. De leerlingen zijn lekker aan de slag gegaan!
  • Onze leerlingen waren enthousiast. Ze konden de volgende dag goed aan de leerkracht vertellen wat ze hadden gedaan. Er werd rust ervaren in de groep.
  • We zijn erg enthousiast en we gaan hier vaker gebruik van maken!

 

Heb jij interesse in VR learning? Neem dan contact op met de matchingmedewerkers van PON: 0314-383968 of bekijk alvast een filmpje hierover.

 


< overzicht nieuws