Mag ik mij voorstellen: Marion van Esch

7 april 2023

Hallo nieuwe collega’s,

Mijn naam is Marion van Esch.                                                                                     

  • Sinds 6 maanden trotse moeder van een dochter, Amber.
  • Ruim twee maanden geleden ben ik verhuisd van Amersfoort naar Eefde.
  • En vanaf deze week mag ik onderdeel uitmaken van het PON-team.

Geboren en getogen in het Twentse Borne, heb ik na mijn studie een aantal jaren op een basisschool in Wassenaar gewerkt. Na mijn verhuizing naar Amersfoort ben ik daar de afgelopen 18 jaren met veel plezier leerkracht geweest.

Naast het lesgeven heb ik ook altijd een andere taak op mij genomen; zo ben ik schoolopleider geweest (begeleider van studenten en starters), Intern Begeleider, en heb ik als projectcoördinator Samenwerking Opleiding en Scholen een gezamenlijk curriculumvoorstel helpen opzetten voor Hogeschool Utrecht en het werkveld rond de thema’s ouderbetrokkenheid en pesten.

Vanaf 2018 heb ik mij ook als kennismakelaar bezig gehouden met de vormgeving en inrichting van een huisacademie binnen een schoolbestuur.

Mijn passie voor kinderen, groei en ontwikkeling zijn voor mij belangrijke drijfveren. Het is geweldig een rol te mogen spelen in de ontwikkelingsprocessen van mensen (kinderen en volwassenen). Het uitdagen, inspireren en enthousiasmeren van anderen, om samen op weg te gaan naar een volgende fase.. Leren van en met elkaar als uitgangspunt.

Eerst als leerkracht, IB’er, schoolopleider en kennismakelaar.

En nu dus als instroommakelaar binnen PON… Een mooie nieuwe uitdaging, waar ik veel zin in heb!

Ik ga dan ook graag met jullie en de hogescholen op onderzoek uit;

  • Samen op weg om nieuw personeel te werven bij kandidaten in de regio die interesse hebben om in het onderwijs te gaan werken (o.m. zij-instromers, deeltijdstudenten en lerarenondersteuners), hen een goede route te wijzen en hen hierbij te begeleiden.
  • Zodat er na verloop van tijd een stevige nieuwe starter binnen het onderwijs werkzaam is, waarbij zijn/haar talenten en kennis niet onbenut blijven.
  • En de leerlingen binnen onze regio (want daar doen we het natuurlijk allemaal voor) alle dagen van de week verzekerd zijn van goed onderwijs, gegeven door een fijne, goed opgeleide en gemotiveerde leerkracht.

Een prachtige uitdaging om aan te gaan… Eén die zeker in deze tijd van toenemend leerkrachtentekort volop kansen en mogelijkheden biedt, voor iedereen.

Ik heb dan ook veel zin om als instroommakelaar mijn steentje hieraan bij te mogen dragen.

Mocht je al vragen hebben, of al mogelijkheden zien voor jouw school of bestuur. Neem gerust contact op; ik ga graag met je in gesprek.

Met vriendelijke groet,

Marion van Esch m.vanesch@ponprimair.nl

 


< overzicht nieuws