Jouw mening telt!

1 juni 2023

Jouw mening telt!

Als pooler werk je steeds weer op een andere school. Je krijgt aan het eind van de invalperiode niet altijd automatisch te horen hoe je het gedaan hebt. Terwijl feedback erg waardevol is. Het geeft je zelfvertrouwen en je weet wat je leerpunten zijn. Ook voor de scholen is het prettig om te horen hoe de poolers hun invalwerk hebben ervaren. PON zet daarom 2 keer per jaar de VABO open. Scholen en poolers kunnen hier hun feedback in kwijt.

PON koppelt de feedback terug aan de poolers en aan de scholen. Voor PON zelf is deze feedback ook erg waardevol. Onze matchers krijgen een goed beeld van de scholen en de poolers en hun wensen en verwachtingen. Hierdoor kunnen zij hun werk nog beter doen.

Mooie complimenten

Het is fijn om te horen dat de scholen meestal heel blij zijn met hun poolers. Veel poolers zijn fijne collega’s, flexibel en lief voor de kinderen. We lichten er graag een paar mooie complimenten uit. Want wie zou hier niet blij van worden?:

  • ‘Ze pakt dingen heel snel op en is niet de invaller maar een collega’
  • ‘Ze kwam aan het eind van de dag nog alle groepen langs om te vragen of ze nog wat kon doen of om gedag te zeggen’
  • ‘Hij kan de relatie vinden met de best 'pittige' groep 8’
  • ‘Ze was er snel, ondanks de late melding’
  • ‘Als ze had kunnen blijven, dan hadden we haar heel graag behouden’
  • ‘Hij komt regelmatig aan het eind van de dag feedback vragen en past dat vervolgens toe’

Leerpuntjes

Natuurlijk valt er ook nog wel wat te leren. Sommige poolers mogen bijvoorbeeld wat duidelijker zijn naar de leerlingen, meer contact maken met de andere leerkrachten, of strakker zijn.

En dit vinden de poolers

De poolers mogen in de VABO ook hun mening geven over de school/scholen waar ze ingevallen hebben. Zij zijn vaak blij met de leuke en hulpvaardige collega’s. Ook voelen veel poolers zich welkom op de school. Er waren ook dingen die de poolers lastig vonden. Zo zijn de klassen soms wel pittig en 1 pooler had graag wat nuttiger ingezet willen worden.

Al met al hadden we ook dit keer weer een mooie opbrengst. Alle scholen en poolers die meewerkten aan de beoordelingen, heel erg bedankt!

 


< overzicht nieuws