Werkochtend bij de matching

9 juni 2023

Zomaar een werkdag van een PON Flexpool medewerker

Vervangersvragen oplossen, creatief zijn, duizend dingen tegelijk doen. Bellen, plannen, overleggen, schakelen… Je hoofd zal er spontaan van overlopen. Maar onze medewerkers van de PON Flexpool doen dit iedere dag met veel passie.

Geen dag is hetzelfde bij de PON Flexpool medewerkers. Het kan zomaar voorkomen dat je in 1 week 655 aanvragen krijgt. En als je dan een slagingspercentage bereikt van bijna 95%, dan mag je best trots zijn. Een invaller die op het laatste moment afgezegd wordt? Dan wordt er snel geschakeld met andere scholen. Als het dan lukt om een school blij te maken met deze invalkracht, dan geeft dat een goed gevoel. Een zieke leerkracht, waar geen reguliere vervanging voor is? Misschien is er nog een VR-docent beschikbaar, waardoor de leerlingen toch nog een leerzame schooldag hebben. Wordt er gevraagd om een invalkracht, maar is er op dat moment niemand beschikbaar? Dan kan een leraarondersteuner uitkomst bieden.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van situaties waar onze medewerkers mee te maken krijgen. Door creatieve oplossingen en een goede samenwerking met de scholen, zorgen zij er iedere dag voor dat de lessen op de PON-scholen zoveel mogelijk doorgaan.  

 


< overzicht nieuws