JA Verhalen uit de praktijk | Personeelscluster Oost Nederland
Verhalen uit de praktijk
Annet Buunk koos voor vrijwillige mobiliteit

Tijd om dromen na te jagen

'Twee jaar geleden besloot ik om gebruik te maken van “vrijwillige mobiliteit”. Niet omdat ik weg moest op mijn school of vanwege vervelende ervaringen, maar ik was na 12 jaar toe aan een nieuwe uitdaging. Ik werd door iemand getipt over PON. Ik zou mijn vaste aanstelling houden en die zekerheid gaf mij het zetje om mijn dromen na te jagen. Natuurlijk vond ik het in het begin wel spannend. Kan ik dit wel? Ben ik hier wel geschikt voor? Al na een paar keer invallen was deze onzekerheid weggenomen.

In eerste instantie koos ik voor losse inval, omdat ik me wilde oriënteren op verschillende scholen en onderwijsconcepten. Na een tijdje kwam er een langere vervanging op mijn pad. Door van alles te zien, begon het ook weer te kriebelen om verder te leren. Dit jaar ben ik gestart met de opleiding tot psychomotorisch leer- en gedragspecialist. Werken, een gezin en leren is bij PON perfect te combineren. Je bent erg flexibel bij het indelen van je werkdagen. De coördinator en matchers denken graag met je mee. Ook kun je aangeven of je liever langdurige vervangingen doet of korte inval.

Na de opleiding ben ik van plan weer verder te leren. Zodat ik in de toekomst mijn baan in het onderwijs kan combineren met een eigen praktijk. Ik kan iedereen die zich afvraagt of er misschien nog meer in het vat zit, adviseren om eens een paar jaar de vrijwillige mobiliteit in te gaan. Dé kans om je dromen na te jagen. Ik heb er zeker geen spijt van!'

Lees ook de andere verhalen