JA Verhalen uit de praktijk | Personeelscluster Oost Nederland
Verhalen uit de praktijk
Arianne Langstraat Arianne ging direct na haar opleiding aan de slag als invalleerkracht

'De persoonlijke aandacht die ik bij PON krijg is erg prettig'

Na je pabo-opleiding denk je al snel aan een baan als leerkracht op een vaste basisschool. Maar wist je dat je ook invalkracht kan worden? Dan kun je mooi proeven aan verschillende soorten scholen en onderwijsvormen. Arianne koos ervoor om voor de invalpool van PON te werken.

“Afgelopen jaar studeerde  ik af aan de Hogeschool KPZ in Zwolle. Vervolgens ging ik mij oriënteren op de arbeidsmarkt. Mijn keuze viel op de invalpool van PON. Dit sprak mij enorm aan, omdat ik als startende leerkracht graag mijn rugzak met ervaring wil vullen. En PON kon mij een fulltime contract aanbieden bij een schoolbestuur in mijn regio.'

Aandacht voor mijn wensen

“PON staat open voor de wensen van haar werknemers en is daarin erg flexibel. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat jouw voorkeur uitgaat naar langdurige invalklussen of dat je heel graag op een daltonschool wil werken. Medewerkers van PON houden ook echt rekening met deze wensen.” 

Betrokken coördinator

“Vanuit PON kreeg ik een coördinator aangewezen. Zij begeleidt mij waar nodig en ik kan altijd bij haar terecht met vragen. De poolers werken verspreid over een groot gedeelte van Oost Nederland, maar bij PON zijn wij absoluut geen nummers. Alle medewerkers van PON kennen de poolers bij naam. Ook  krijg ik regelmatig een appje of mail van mijn coördinator met de vraag  hoe het met mij gaat. Dit persoonlijke contact vind ik erg prettig.”

Heldere communicatie

“PON communiceert erg duidelijk. Tijdens de informatieavond aan het begin van het schooljaar werd de werkwijze van PON tot in detail uitgelegd. Ook krijg ik uitnodigingen voor bijeenkomsten altijd ruim op tijd. Een aantal keer per jaar komen namelijk alle poolers bij elkaar voor een intervisiebijeenkomst of om even bij te kletsen. Ik kom deze poolers ook regelmatig tegen tijdens mijn invalklussen. Hierdoor bouw je echt een band met elkaar op.” 

Echt een aanrader!

“Het persoonlijke contact, de goede begeleiding, de duidelijke communicatie, de flexibiliteit en het openstaan voor de voorkeuren van de werknemers, zijn kenmerkend voor PON. Ik ben  erg blij dat ik voor PON ben gaan werken en raad het anderen ook zeker aan!”

Lees ook de andere verhalen