Vaste pool

In de PONflexpool werken zo'n 180 vaste vervangers. Zij zijn in dienst van PON-besturen en worden ingezet daar waar het nodig is. In de pool zitten leerkrachten die na een periode op een school hun horizon willen verbreden, maar ook startende leerkrachten.

Ontdek wat het beste bij je past
In de PONflexpool kun je op andere plekken kijken, nieuwe collega’s ontmoeten, andere concepten uitproberen en zo ontdekken welke vorm het beste bij je past. Je kunt mobiel zijn met behoud van je contract, je loopbaan onderzoeken of individuele scholing volgen. Of je kunt de pool gebruiken als opstapplek als je starter bent of als afsluiting van je carrière via de Goudkrachtpool.

Voorwaarde voor werken in de vaste pool is dat je

  • enthousiast, flexibel en breed inzetbaar bent
  • op verschillende scholen en in verschillende groepen inzetbaar bent (je kan ingezet worden op alle PON-scholen, ongeacht denominatie of onderwijsconcept)
  • open staat voor, nieuwsgierig bent naar en/of ervaring hebt met diverse onderwijsconcepten
  • in het bezit bent van een auto


Begeleiding en scholing
Alle poolers krijgen begeleiding van een coördinator van PON. De begeleiding is maatwerk, net wat jij nodig hebt. Startende leerkrachten en herintreders krijgen in de PONflexpool extra begeleiding van seniors. Zo krijgen deze leerkrachten een zachte landing in onze scholen en in het vervangingswerk.
Alle poolers kunnen gebruik maken van een scholingsbudget (600 euro bij fulltime beschikbaarheid), de PON academie en een gratis loopbaangesprek.

Solliciteren voor de vaste pool
Voor een plek in de vaste pool moet je solliciteren. Een paar keer per jaar zijn er vacatures in de vaste pool. De vacature vind je dan op de website van het Loopbaancentrum Oost Nederland.

Belangstelling?
Werk je nu op een PON school en heb je vragen over werken in de PONflexpool? Interesse om de overstap te maken? Neem dan contact op met Susan van der Molen via telefoon 06 48 26 88 08.
Susan is bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag.