JA Verhalen uit de praktijk | Personeelscluster Oost Nederland
Verhalen uit de praktijk
Henny Reinbergen leerkracht in de goudkrachtpool

Ik heb weer plezier in lesgeven

Ik werk inmiddels al een tijdje met heel veel plezier voor PON. Sinds kort werk ik als invaller voor de nieuwe Goudkrachtpool. Wat een mooie naam hebben ze bedacht voor collega’s die de laatste 5 jaar van hun onderwijscarrière inzetbaar zijn als invaller op de PON-scholen.

Waardering
Het was mijn eigen keus om te gaan invallen. Ik merkte steeds meer dat ik door alle veranderingen en gedoe eromheen het plezier in lesgeven verloor. En dat is juist waar ik goed in ben en waar ik het meeste van geniet.
Mijn jarenlange ervaring op verschillende scholen zorgt ervoor dat ik het erg leuk vind om op scholen te komen en te kijken hoe daar gewerkt wordt. En kinderen zijn overal leuk! Als ik nu op een school kom, merk ik dat het enorm gewaardeerd wordt wat ik doe.
Er is me wel eens gevraagd of ik het niet mis om tot een vast team te behoren, maar de laatste jaren wisselde het team waar ik werkte ook steeds meer.

Win-win
Ik heb eerst aangegeven alleen kortdurende inval te willen doen, maar al snel kwam ik op een school terecht voor zwangerschapsverlof. Ook dat beviel supergoed. Ik stel me flexibel op qua invulling van dagen. Wat ik teveel werk, mag ik omzetten in vrije dagen. Dat geeft me dus de mogelijkheid om rust in te bouwen op momenten die ik samen met mijn coördinator Monique afspreek. Voor PON is het ook een win-win situatie. Als er veel vraag is naar invallers, kunnen ze mij extra inzetten.

Fijn contact
PON heeft alles erg goed geregeld. Ik heb makkelijk contact met mijn coördinator en met de planners. Al met al zorgt dit ervoor dat ik weer met heel veel plezier voor de klas sta. Ik hoop straks op een leuke manier, na ruim 42 jaar, afscheid te gaan nemen van het onderwijs.

Lees ook de andere verhalen