PON is een vereniging van 35 schoolbesturen met zo'n 200 basisscholen. De besturen werken samen aan goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid van personeel.
PON fungeert als kenniscentrum en dienstverlener op het terrein van werkgelegenheid, mobiliteit, vervanging en verzuim. Vanuit de PONFlexpool worden alle korte en langdurige vervangingen op de scholen geregeld. Scholen kunnen gebruik maken van arbodienstverlening en loopbaanadvies voor personeelsleden.
Ook schoolbesturen die geen lid zijn van de vereniging maken gebruik van de dienstverlening van PON op het gebied van vervangingen en verzuim.
meer informatie over de vereniging / ALV
Nieuwsbrief voor bestuurders/schoolleiders
Elke 6 weken brengen we een PONpost uit. Een nieuwsbrief speciaal voor bestuurders en schoolleiders.
Ontvang je de PONpost niet? Stuur dan even een e-mail naar info@ponprimair.nl, dan voegen wij je toe aan de lijst.
naar de PONpost
Ben je bekend met alle mogelijkheden van de PONflexpool?
Bij het nadenken over de inzet van huidig en toekomstig personeel kan de PONflexpool een rol spelen. Mogelijk zitten er in de pool mensen die in (toekomstige) vacatures en formatiepuzzels passen. De PONFlexpool kan ook interessant zijn voor mensen die op zoek zijn naar kansen búiten de huidige school / organisatie. 'Blije mobiliteit' noemen wij dat. Ken je als schoolbestuurder of schoolleider alle mogelijkheden van de pool als loopbaaninstrument? Of heb je LIO-studenten in je organisatie waarvoor de pool een mooie opstap kan zijn?
Wij komen graag vrijblijvend een presentatie geven! Dat kan bijvoorbeeld in een directieoverleg of teamvergadering. Interesse? Stuur een mail naar info@ponprimair.nl of bel 0314 38 39 68.
We hebben ook een aantal flyers ontwikkeld, die je kunt downloaden via onderstaande linkjes:
- Informatieflyer voor directeuren
- Flyer Blije mobiliteit
- Routekaart met soorten invallers
Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP)
60 besturen in de regio werken samen aan de aanpak van het lerarentekort. Hiervoor is een subsidie regionale aanpak personeelstekort ontvangen (RAP). Er is een regionaal plan van aanpak dat bestaat uit de volgende onderdelen: data verzamelen, vraag verminderen, werven en selectie, herstarters en opleiden van leraren.
Naast de 60 schoolbesturen hebben Hogeschool Iselinge en Hogeschool Saxion meegetekend. Ook wordt samengewerkt met Windesheim en Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Om aan te sluiten bij de regionale arbeidsmarkt en nieuw personeel uit andere sectoren te laten instromen wordt samengewerkt met de UWV’s en WSP’s in de regio.
Projectleider van RAP: Gerard Couprie, telefoon 06 22 20 11 73.